massage oliën
voetreflex massage
shiatsu-massage
Hotstone massage
ayurvedische massage

Massages

U heeft keuze uit de volgende varianten:

Lichaamsmassage

Het doel van een lichaamsmassage is om op een aangename wijze volledig tot rust te komen. Het is de meest algemene vorm van massage, waarbij verschillende massagetechnieken worden toegepast. Wanneer het doel uitsluitend is om tot rust te komen en te ontspannen dan spreekt men ook van een ontspanningsmassage. Een andere variant van de lichaamsmassage is de sportmassage. Hierbij zijn de grepen steviger met het meer nadrukkelijke doel om afvalstoffen sneller uit de getrainde spieren af te voeren.

Voetreflex massage

De voetreflexbehandeling begint met het nemen van een warm voetenbad. Daarna volgt de behandeling, waarbij er druk wordt uitgeoefend op punten op de voetzolen, de voor- en zijkanten van de voeten. Deze punten staan in verbinding met verschillende delen van het lichaam. Een reflex is pijnlijk of voelt gespannen aan wanneer er met de energievoorziening van het orgaan iets niet goed is. Door de druk worden de zenuwbanen naar de betreffende delen gestimuleerd dan wel verdoofd. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam vergroot. Bovendien geeft reflexologie verlichting bij spanning en stress. De behandeling wordt afgesloten met een massage van de voeten waarbij etherische olieën worden gebruikt. Na een aantal behandelingen zou er vooruitgang merkbaar moeten zijn. Er wordt aangeraden om tenminste 7 behandelingen te ondergaan teneinde de klachten helemaal weg te nemen.

Stoelmassage

Een stoelmassage is gemakkelijk toepasbaar en kan op elk moment en overal gegeven worden. De massage wordt door de kleding heen gegeven en wordt op een speciale, ergonomisch ontwikkelde stoel uitgevoerd. Er wordt gebruik gemaakt van technieken uit de klassieke massage, sportmassage en acupressuur. De massage richt zich voornamelijk op hoofd, nek, schouders, armen en rug.

Shiatsumassage

Door ons lichaam lopen diverse energiekanalen, die in verbinding staan met een bepaald orgaan in ons lichaam. Wanneer de stroming van energie door zo’n kanaal geblokkeerd raakt, ontstaat er een verstoring in ons energiesysteem met klachten als gevolg. Met acupressuur, strekoefeningen, kloppen en kneden worden bij Shiatsu door de kleding heen de blokkades opgeheven om zo de stroming van levensenergie een nieuwe impuls te geven. Bij een Shiatsu-massage wordt met de achterzijde van het lichaam begonnen. Vervolgens wordt de voorzijde behandeld en wordt afgesloten met een hoofdmassage.

Hotstone massage

Bij de hotstone massage worden afgeronde en in water verwarmde basaltstenen met een temperatuur van ongeveer 45 graden eerst op de achter- en vervolgens op de voorzijde van het lichaam geplaatst. Er wordt een basisolie gebruikt waardoor men de stenen door middel van lange strijkingen gemakkelijk over het lichaam verplaatst. Door de combinatie van beweging en warmte komt men dieper in het spierweefsel, wat de behandeling effectiever maakt. Deze massage stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, helpt bij het sneller afvoeren van afvalstoffen en brengt het lichaam in balans. Hotstone massage wordt ook gebruikt om lichamelijke klachten te verlichten dan wel te verhelpen.

Ayurvedische massage

Dit is een ontspannende lichaamsmassage met verwarmde, medicinale kruidenoliën, met een temperatuur van 40 graden. De kruiden worden door de poriën opgenomen in de bloedbaan en bereiken zo de organen en de weefsels. De olie kan toxines in het lichaam losmaken die door de massage worden gestimuleerd het lichaam te verlaten. Gedurende de gehele massage wordt de olie warm gehouden om beter opgenomen te kunnen worden door de huid. Na de massage laat men de olie bij voorkeur nog een aantal uren inwerken.

G-YWJPTV1RY2